Borsa o oposicions? Diferències i semblances.

Crec que no soc l'única que en un principi no coneixia la diferència entre una borsa i unes oposicions. Així estava de perduda en un principi, i com que no vull que passeu pel mateix, la primera publicació del blog va dedicada a resoldre aquest dubte.


En una borsa de treball es crea una llista de candidats per cobrir les possibles vacants que puguin sorgir i sempre té caràcter provisional, amb una validesa de dos anys.

En canvi, en una oposició s'ha de cobrir un nombre concret de places vacants, de forma permanent o temporal.


Però quins sistemes de selecció podem trobar a l'Administració Pública?

Doncs ens podem trobar amb tres alternatives:

  • Concurs: consisteix en la valoració dels mèrits aportats pel candidat (només valoren els mèrits).

  • Concurs - oposició: proves de capacitat juntament amb els mèrits aportats (el nostre).

  • Oposició: consisteix en la realització de proves de capacitat, que poden ser pràctiques i/o teòriques, per avaluar els coneixements de la persona candidata.

I doncs, en quin punt coincideixen la borsa i les oposicions?

Quan va sortir la primera convocatòria de concurs - oposició de TEEI a Catalunya, ens van indicar que les persones que aprovin l'examen, però no obtinguin una plaça, passen a formar part de la borsa de TEEI, a un dels blocs que mai s'ha obert, ja que no s'havien fet mai oposicions de TEEI a Catalunya.


Em puc apuntar a la borsa de TEEI?

Si ja et vas apuntar quan era oberta, només et queda esperar amb molta paciència. Si encara no t'hi has apuntat, sap greu dir-te que fa molt temps que no està oberta i no tindria sentit que ara l'obrin, ja que faltarà afegir a les persones que hagin aprovat, però no obtingut plaça a les oposicions i la gent que ja és dins tarda molt en rebre la primera suplència.En seguirem parlant, espero que hagi resolt alguns dubtes si en tenies.

47 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo