top of page

Borsa o oposicions? Diferències i semblances.

Crec que no soc l'única que en un principi no coneixia la diferència entre una borsa i unes oposicions. Així estava de perduda en un principi, i com que no vull que passeu pel mateix, la primera publicació del blog va dedicada a resoldre aquest dubte.


En una borsa de treball es crea una llista de candidats per cobrir les possibles vacants que puguin sorgir i sempre té caràcter provisional, amb una validesa de dos anys.

En canvi, en una oposició s'ha de cobrir un nombre concret de places vacants, de forma permanent o temporal.


Però quins sistemes de selecció podem trobar a l'Administració Pública?

Doncs ens podem trobar amb tres alternatives:

  • Concurs: consisteix en la valoració dels mèrits aportats pel candidat (només valoren els mèrits).

  • Concurs - oposició: proves de capacitat juntament amb els mèrits aportats (el nostre).

  • Oposició: consisteix en la realització de proves de capacitat, que poden ser pràctiques i/o teòriques, per avaluar els coneixements de la persona candidata.

I doncs, en quin punt coincideixen la borsa i les oposicions?

Quan va sortir la primera convocatòria de concurs - oposició de TEEI a Catalunya, ens van indicar que les persones que aprovin l'examen, però no obtinguin una plaça, passen a formar part de la borsa de TEEI, a un dels blocs que mai s'ha obert, ja que no s'havien fet mai oposicions de TEEI a Catalunya.


Em puc apuntar a la borsa de TEEI?

Si ja et vas apuntar quan era oberta, només et queda esperar amb molta paciència. Si encara no t'hi has apuntat, sap greu dir-te que fa molt temps que no està oberta i no tindria sentit que ara l'obrin, ja que faltarà afegir a les persones que hagin aprovat, però no obtingut plaça a les oposicions i la gent que ja és dins tarda molt en rebre la primera suplència.



En seguirem parlant, espero que hagi resolt alguns dubtes si en tenies.

62 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page