top of page

L'ACTIC és un certificat donat per la Generalitat de Catalunya amb el qual denotes les teves competències en les noves tecnologies. Adjunto a continuació el díptic públic a la seva web, on resoldre possibles dubtes; i seguidament un vídeo de com és l'examen; tret de la mateixa pàgina.  

​Almenys a la meva convocatòria (primera i única que hi ha hagut) puntuava d'aquesta manera:
 

taula puntuacions ACTIC.png

Estava llegint pel grup de Facebook quan vaig sentir aquest nom tant estrany. ACTIC? Que deu voler dir? I llegint els comentaris deien que tenia alguna cosa a veure amb les noves tecnologies i que donava mèrits.
Amb el que m'agraden a mi les noves tecnologies i considero que se'm donen prou bé, em vaig llençar de cap a buscar informació i centres on estudiar.
Vaig fer una selecció i em vaig decantar per la unió de dos cursos massa bé de preu per tenir tot el que necessitava.
Vaig pagar, a veure com anava, a cegues, i em vaig dedicar tres mesos a jornada completa a mirar vídeos curts, enviar petits treballs i estudiant tot jo sola.
Va arribar el dia de fer l'examen i amb la sensació d'aprovar pels pèls, però vaig obtenir l'APTE uns 5-10 minuts després d'haver acabat l'examen.
Però jo em volia treure també l'avançat i als centres on havia pagat no en feien. Aquí arriba el moment de la salvació.

Informant-me dels centres on formaven per l'avançat i en plena època de pandèmia, vaig trobar SAI FORMACIÓ (ubicats a Roquetes, Tortosa, i jo sent de Barcelona ciutat). Vaig estar mirant la web i em va donar bona espina, de tal manera que vaig comprar el curs i caient en dissabte, em va trucar el Nando, el director del centre; donant-me la benvinguda, avisant-me que començava dilluns el curs i resolent tots els dubtes i acompanyant-me amb tot el procés.
En aquell moment gairebé tots els cursistes estudiaven de manera presencial, mentre jo estava en línia. Podia escollir la sessió del matí o de la tarda i en una setmana ja tenia estudiades les dues competències i amb tot entès.
El Fer, el professor de l'ACTIC, és una passada: explica molt bé, molt clar i centrant-se en l'examen (teoria + tests + trucs de cara a l'examen).
Mira si em va agradar i quedar clar com explicava, que vaig decidir desplaçar-me fins a Roquetes per fer l'examen allà, conèixer-ls i al cap d'unes setmanes plantejar a ell i al Nando que em volia apuntar al curs de l'ACTIC Mig quan ja havia obtingut el diploma, per entendre bé tots els conceptes i aprendre'ls.

Així que en resum: vaig fer el Mig jo sola dedicant molt més temps i sumant gairebé els mateixos diners; un cop aprovat em vaig formar amb l'ACTIC Avançat (Word i Power Point) amb SAI FORMACIÓ i a l'acabar vaig formar-me amb ells mateixos l'ACTIC Mig.

Et recomano formar-te des de l'ACTIC Mig (obviant el bàsic) amb el Fer a SAI FORMACIÓ. Quan vagis a fer l'Avançat, t'aconsello que escullis aquelles dues competències que dominis més (jo personalment hauria d'haver dedicat la base de dades en comptes de Power Point, que no l'he treballat gairebé gens i em vaig notar justa a l'hora d'aprovar l'examen). Això t'ho dic perquè has de fer els dos exàmens al mateix dia i aprovar-los els dos per tal que et donin el diploma, podent esperar alguna hora entre un examen i l'altre.

Aprofito per enllaçar els cursos de l'ACTIC Bàsic, Mig i Avançat, tot i avisa'n-te que amb aquest codi tens un 10% de descompte, vàlid per a repetir les vegades que facin falta a l'hora de pagar una formació amb ells.

Ara bé, hi ha un pack que et surt millor de preu si tens clar que tard o d'hora et treuràs l'Avançat, amb avatatges tant econòmiques com de temps disponible de la plataforma, ja que en les formacions d'un sol nivell, tens tres mesos de per completar el curs, en canvi amb el pack de mitjà i avançat, fins que no aproves l'examen tens disponible la plataforma 24/7, val la pena.

Cupó de descompte: Alba10
bottom of page